Информационная база Движения
создателей родовых поместий


Информационная база Движения создателей родовых поместий


Мы в соц. сетях:





Хорошие газеты
Родная газета Международная газета
"Родная газета"


Газета Родовое поместье Международная газета
"Родовое поместье"

Подписаться на рассылки
Подпишись на рассылку "Быть добру"
Рассылка для тех, кто совершенствует среду обитания: как сделать, чтобы всем было хорошо. А на Земле быть добру!

Рассылка группы Google "Быть добру" Электронная почта (введите ваш e-mail):

Рассылка Subscribe.Ru "Быть добру"
Подписаться письмом

Подпишись на рассылку "Движение создателей родовых поместий"
Рассылка для тех, кому интересен образ жизни на земле в гармонии с природой в своём родовом поместье. Родовое поместье – малая родина.

Рассылка группы Google "Движение создателей родовых поместий" Электронная почта (введите ваш e-mail):






















Друга зустріч пермакультурної спільноти «Екологічне фермерство» (22 січня 2017 р., м. Хмельницький)

08 декабря 2016, 23:03

 

 
Друга зустріч пермакультурної спільноти
 «Екологічне фермерство»
 
 
22 січня 2017 з09:00 до 19:00. м. Хмельницький.
Обласна універсальна наукова Бібліотека, м. Хмельницький,
вул. Героїв Майдану, 28
 
Реєстраційна формаСторінка заходу на Фейсбук та Вконтакті
 
 
Шановні Друзі, запрошуємо вас на щорічну Зустріч шанувальників пермакультури та пропонуємо разом відсвяткувати День соборності України!
 
 
 
 
Наша зустріч – це більше, ніж еко-фестиваль, адже ми запрошуємо вітчизняних практиків пермакультури та закордонних експертів для запуску нових напрямів багатогранної пермакультури, створюємо умови для пошуку партнерів і рішень для започаткування нових проектів.
 
Окрім доповідей програма включатиме майстер-класи та тематичне спілкування у невеликих групах, сформованих за регіонами та напрямами. В ході події відбудеться Ярмарок екологічної продукції
і, звичайно, святкування наших спільних досягнень та Дня Соборності України!
 
Темою наших заходів у 2017 році буде пермакультурне фермерство, і ми запрошуємо вас долучитися до наших проектів, зокрема до створення мережі демонстраційно-освітніх центрів пермакультури та розробки моделі сталого, прибуткового селянського господарства.
 
Ми запрошуємо кожного стати доповідачем на пермакультурній Зустрічі!
Якщо ви можете поділитися надихаючими прикладами пермакультури – нехай Вас почують!
 
Це унікальний захід, який варто відвідати якщо ви:
 
§        Навчалися пермакультурі, є практикуючим пермакультурним дизайнером та хочете підвищити свій рівень.
§        Хочете розвивати екологічне фермерство та пермакультуру в Україні.
§        Маєте досвід або цінну інформацію з нашої теми, якими варто поділитися.
§        Бажаєте дізнатися, чим живе українська та східноєвропейська пермакультурна спільнота.
§        Стикнулися з проблемами при реалізації ваших пермакультурних проектів –тож ми спробуємо знайти рішення разом!
§        Хочете долучитися до участі в пермакультурних проектах та шукаєте партнерів.
§        Просто чули про пермакультуру та прагнете побачити її в дії.
§        Хочете поліпшити якість життя та долучитися до творчої, активної спільноти.
 
Бажаєте корисно та весело провести час в колі однодумців та друзів?
Тоді цей захід саме для вас! :-)
 
Основною темою нашої зустрічі буде розвиток дружнього до природи та соціально справедливого фермерства, тому ми пропонуємо поділитися досвідом вітчизняних фермерів та запрошуємо експертів зі східної Європи, які розкажуть про общинне сільське господарство, створення багатопрофільних сімейних ферм та фермерство у місті. Вперше заплановано проведення повноцінної пермакультурної програми для дітей, і ми закликаємо вас долучитися до її формування!
 
 
Для того, щоб всі бажаючі змогли взяти участь у Зустрічі, ми пропонуємо доступну реєстраційну плату у розмірі 235 грн (безкоштовна участь для доповідачів та знижка 50 грн для волонтерів).
 
Наш захід є дружнім до вимушених переселенців та військових АТО, яким ми допомагаємо в рамках нашої програми «Пермакультура для миру». Також шукаємо благодійників, які допоможуть взяти участь у заході тим, хто цього найбільше потребує, але не може оплатити.
 
 
Український пермакультурний рух є відносно молодим. Перший сертифікаційний курс Пермакультурного дизайну було проведено у 2011 році, а згодом ще 3 такі курси. На двох останніх з них вже викладали підготовлені українські викладачі. Кожному, хто зареєструється та оплатить участь у теоретичній та практичній частинах курсу пермакультурного дизайну, ми даруємобезкоштовну участь у Пермакультурнійзустрічі 2017!
 
У 2016 році було проведено спеціалізований курс для дизайнерів та підприємців «Пермакультура як власна справа» та першу в Україні пермакультурну зустріч. Цього ж року ми переклали та видали першу пермакультурну книжку українською мовою – посібник для дизайнерів «Пермакультурний дизайн крок за кроком». Це стало базою для формуваннякоманди вітчизняних пермакультурних дизайнерів та створення мережі демонстаційно-освітніх центів, перший з яких ми плануємо започаткувати 2017 року, і ним може стати ваше господарство! За цей час ми знайшли чудових партнерів, якірозвивають ринок органічної продукції в Україні,https://www.facebook.com/meconomica/міське фермерство, кооперативний рух, територіальні громади та місцеве самоврядування, створюютьhttps://www.facebook.com/groups/organicseeds/банк насіння та реалізують чудовий фільм про пермакультурне садівництво. Український пермакультурний рух готовий до потужного розгортання! Започаткований кількома активістами, зараз він має стати відповідальністю всієї вітчизняної пермакультурної спільноти (приєднатися)!
 
Програма(орієнтовна, буде доповнюватись)
 
Доповіді:
§        Павло Арданов, Тетяна Чучко «Розвиток пермакультури в Україні: досягнення та виклики» та «Наші майбутні проекти: демонстаційно-освітні центри пермакультури, банк насіння, общинне сільське господарство, школа екології та пермакультури».
§        Віктор Чіркін «Сімейне фермерство».
§        MichalDemez «Еко/біо сімейне фермерство» (Словаччина).
§        ZuzanaPastorková«Досвід пермакультурного фермерства та започаткування системи общинного сільського господарства» (Словаччина).
 
Майстер-класи:
§        Тетяна Чучко«Компостування органічних відходів у квартирі».
§        Федір Рябінін«Пермакультурне садівництво: зимові щеплення».
 
Дитяча програма:
§        (Створюється спільно з батьками. Тут все залежить від вашої активності!)
 
 
Реєстраційна форма
 
Проїзд
Оскільки цьогорічна пермакультурна Зустріч проводитиметься у Хмельницькому, туди легко дістатися нічним поїздом майже з усіх куточків України. Квитки на потяг або автобус можна замовити онлайн.
РЕКОМЕНДУЄМО ПРИДБАТИ КВИТКИ НА ПОЇЗД ЯКОМОГА РАНІШЕ! ПОЧИНАЮЧИ З 8 СІЧНЯ, ЇХ МОЖУТЬ ШВИДКО РОЗКУПИТИ НА ВИХІДНІ.
Якщо квитків немає, завжди можна скористатися сервісом пошуку попутниківBlaBlaCar: це цікаво, недорого та допоможе зменшити подорожуючим свій вуглецевий слід! J
Харчування
Буде спільний стіл з екологічних продуктів, де кожен поділиться тим, що вродило, слідуючи на практиці етичному принципу пермакультури «справедливий розподіл». На Ярмарку ви зможете скуштувати продукцію ваших пермакультурних однодумців. Також запрошуємо бажаючих приєднатися до спільної вечері у ресторані (19:30 – 20:30), про що ви можете зазначити в реєстраційній формі.
 
Проживання
Ми плануємо, що більшість учасників подорожуватимуть нічними поїздами. Жителів Хмельницького ми запрошуємо бути гостинними та приймати приїжджих, зокрема наших іноземних гостей (цю інформацію можна зазначити в реєстраційній формі). Для пошуку та бронювання місць у хостелах та готелях ви можете скористатися цим сервісом. А може, хтось з вас вже чув про систему здачі приватного житла Airbnb та сервіс гостинності Couchsurfing? Це можливості подорожувати пермакультурно, то чом би не скористатися?
 
Ми радимо наступні готелі:
 
§        Готель "Енеїда" (вул. Героїв Майдану 8, це зовсім поруч з бібліотекою, де проходитиме наша зустріч): Одномісний номер економ - 207 грн; Двомісний - 137 грн з одної особи, Тримісний - 86 грн з одної особи (див. фото кімнат).
§        Готель "Центральний" (вул. Гагаріна, 5): Одномісний стандарт зі сніданком - 250 грн, двомісний - 450 грн (за номер).
 
Захід проходитиме у приміщенні Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки (вул. Героїв Майдану 28/78).
 
Діти, доступність для інвалідівта домашні тварини
В приміщенні Хмельницької обласної Бібліотеки, де проходитиме наша пермакультурна Зустріч, буде виділена окрема кімната для дітей, де вони знаходитимуться під постійним наглядом батьків та волонтерів (буде організовано графік чергування). Вперше буде організована окрема пермакультурна програма для дітей!
 
Хоча вхід в бібліотеку обладнаний пандусом, захід проходитиме на другому поверсі, на який можна дістатися лише сходами. Туалет не пристосований для користування ним візочниками.
 
На жаль, в бібліотеці не місце домашнім тваринам, тому ваших улюбленців доведеться залишити вдома.
 
Реєстраційна форма
 
Контактна інформація
 
Громадська Спілка "Пермакультура в Україні" - [email protected]
 
Організаційний комітет:
§        Дарина Щорс, тел.: (067) 216-35-27; (099) 199-82-15, e-mail: [email protected]
§        Тетяна Швацька, тел.: (093) 156-89-90, e-mail:[email protected]
 
Приєднуйтесь до події у ФейсбуціабоВконтактіщобслідкувати за новинами та запрошуйтедрузів!
Поділіться, будь ласка, відеозапрошенням на зустріч!
 
 
Більше про пермакультуру
Пермакультура (перманентна або стала культура + стале землеробство) – це підхід до вирішення проблем, спрямований на пошук взаємовигідних рішень; дизайн земельних та соціальних систем на основі принципів сталого розвитку, перейнятих з природи та місцевої культури.
 
 
 


Поделиться в соц. сетях


--- Подпишись на рассылку "Быть добру"... --- --- Информационная политика портала... ---

--- Приобрести экотовары "Быть добру"... ---



Разработка сайта http://devep.ru
Copyright 2006-2024 © Международная газета "Быть добру"
Информационная политика международной газеты «Быть добру» http://gazeta.bytdobru.info/o-gazete/#anchor163
Ответственность за содержание информации несёт её автор.