Информационная база Движения
создателей родовых поместий


Информационная база Движения создателей родовых поместий


Мы в соц. сетях:





Хорошие газеты
Родная газета Международная газета
"Родная газета"


Газета Родовое поместье Международная газета
"Родовое поместье"

Подписаться на рассылки
Подпишись на рассылку "Быть добру"
Рассылка для тех, кто совершенствует среду обитания: как сделать, чтобы всем было хорошо. А на Земле быть добру!

Рассылка группы Google "Быть добру" Электронная почта (введите ваш e-mail):

Рассылка Subscribe.Ru "Быть добру"
Подписаться письмом

Подпишись на рассылку "Движение создателей родовых поместий"
Рассылка для тех, кому интересен образ жизни на земле в гармонии с природой в своём родовом поместье. Родовое поместье – малая родина.

Рассылка группы Google "Движение создателей родовых поместий" Электронная почта (введите ваш e-mail):



Котедж для відпочинку у Славське житло Славське.



















Благодійний Фонд «Збережемо Свиридівське Городище – пам’ятку слов’янської культури».

09 января 2020, 00:14 Шановні  панове!
 
          Звертаємося до вас з проханням підтримати і надати по можливості фінансову допомогу в реалізації нашого проекту – «Збережемо Свиридівське Городище – пам’ятку слов’янської культури».
 
          Ініциативною групою мешканців с. Свиридівка  Лохвицького району  Полтавської області з метою запобігання вимирання  нашого села під гаслом «Через порятунок села до порятунку країни», підтримки та культурного, соціального, економічного  розвитку села в подальшому розробили низку заходів щодо створення туристичної карти постійно діючого туристичного маршруту в рамках проекту «Свиридівське городище – пам’ятка скифської  та слов’янської культури», як додаткового джерела фінансування та розвитку інфраструктури  села.
 
С початку ХХ століття село налічувало більше 2000 мешканців. Працювали товарно-молочні ферми. Працювала повноцінна середня школа І – ІІІ ступенів. Був дитячий садочок. Триччі на день курсував автобусний маршрут до райцентру. За роки незалежності України і до теперішнього часу село стало занепадати. В наслідок неефективної державної політики повністю знищено тваринництво села. Чисельність населення значно скоротилося, в 1959 р. вже було 1537 чол., в 1984 р. – 870 чол. і на сьогоднішні день село налічує близько 450 мешканців. В 2019 році школа вже втратила статус середньої та стала школою вже І – ІІ ступенів і налічує лише 24 учні. Молодь з села виїжджає. Робочих місць немає.
           Село Свиридівка відноситься до історико – етнографічного регіону Середнє Подніпров’я (Наддніпрянщина). Поблизу села розтошовані рештки городища епохи бронзового віку, скіфського часу (VI – IV ст. до н.е.), черняхівської культури (кін. ІІІ – IV ст. н.е.), слов’яно – руської доби (IX – X,  XI – XIII ст.). Внизу навпроти городища біля самої заплави р. Сули находиться урочище під назвою Січ.
 
Виходячи з вищевикладеного  та в рамках цього проекту пропонується:
 
  1. Рішенням селищної ради накласти мораторій на будь – яке відчуження, обробку та використання  в різних цілях земельну ділянку, на якій розташоване городище, як такої, що має історико – археологічну цінність.
  2. В рамках проекту провести переговори з керівництвом сільгосппідприємства, обслуговуючим орні площі в районі розміщення кургану «Червона Могила», щодо забезпечення доступу туристичних, науково - дослідних делегацій до об'єкта історико – археологічекой пам'ятки "Червона Могила".
  3. Розробити  туристичну карту постійно діючого туристичного маршруту по історичним місцям Свиридівщини;
  4. Згідно плану туристичного маршруту для мешканців та гостей села встановити інформаційний стенди біля історичних об’єктів з інформацією про їх історико – археологічну  цінність, а саме  – городища,  курганів та могильників поблизу села.
  5. На території городища встановити кам’яний меморіальний пам’ятний знак  на честь вшанування  пам’яті  нашіх  предків – слов’ян;
  6. Встановити  реконструкцію в’їзних воріт в давньослов’янському стилі;
  7. Для шкільного музею села розробити  приблизну  об’єну макет – копію Свиридівського  Городища;
  8. Влітку  2020 р. спільно з колективом  Театру скифської звитяги «Скифський Стан» в провести в селі на території городища етнофестиваль скифської та слов’янської культури.
  9. Розробити план заходів щодо забудови реконструкції історико - архітектурного меморіального парку «Свиридівське Городище» для його подальшого розвитку та популяризації.
 
16  грудня 2019 р. на сесії  Свиридівської  селищної ради депутати одноголосно підтримали та прийняли наші пропозиції.
 
Першочергові  завдання  по об’єму  підготовчих робіт для проведення в селі етнофестивалю, ярмарку народного мистецтва влітку 2020 р.:
 
  • Організація  роботи з наведення порядку на території городища. Приведення в порядок «Дитинця» з метою підготовки простору для організації заходів щодо популяризації давньоруської культури та традиції наших предків слов’ян. Тобто проведення традиційних слов’янських свят, організації  етнофестивалю влітку цього року;
  • Виготовлення  для історико-археологічних об’єктів на туристичному маршруті стендів, де буде розміщено інформації про їх історичну та  археологічну цінність. Виготовлення та встановлення в’їзних воріт на територію городища, стилізованих в давньоруському стилі, покажчиків напрямку до об’єктів на туристичному маршруті тощо;
  • Святкування слов’янських свят через організацію театралізованих вистав на городищі та інших майданчиках села;
  • Організація ремонту та приведення в житловий стан занедбаних будинків, для подальшого їх використання в якості гостьових туристичних будиночків.
 
Приблизний орієнтовний бюджет створення інфраструктури, підготовчих заходів до фестивалю становить 350 тис. грн. Витрати тільки на виготовлення та встановлення в’їзних воріт на городище близько 40 тис. грн. Також планується встановлення на городищі двох відеокамер спостереження.
 
З повагою, координатор проекту
Марков  Ігор.
 
+380 97 193 73 39;
+380 50 943 43 14;
 
E – mail: [email protected]
 
Полтавська обл., Лохвицький район,  с.  Свиридівка, вул.  Л. Українки, 45.
 
Ми в Facebook -  https://www.facebook.com/groups/434827970714376/?ref=bookmarks
                                    https://www.facebook.com/groups/286394635591254/
Рахунки для перерахування  коштів:
 
Картка  для гривні:
 
УкрСібБанк – 5169 3075 0924 5754 – отримувач Марков Ігор Миколайович;
 
Картка  для доларів США:
 
УкрСібБанк – 5169 3075 0983 0845 - отримувач Марков Ігор Миколайович;
 
Картка  для ЕВРО:
 
УкрСібБанк – 5169 3075 0932 5655 - отримувач Марков Ігор Миколайович;
 
Призначення платежу – фінансова підтримка Благодійного Фонду.
 
 

Контакты:
+380971937339 https://www.facebook.com/groups/434827970714376/

Поделиться в соц. сетях


--- Подпишись на рассылку "Быть добру"... --- --- Информационная политика портала... ---

--- Приобрести экотовары "Быть добру"... ---



Разработка сайта http://devep.ru
Copyright 2006-2024 © Международная газета "Быть добру"
Информационная политика международной газеты «Быть добру» http://gazeta.bytdobru.info/o-gazete/#anchor163
Ответственность за содержание информации несёт её автор.